Wie wij zijn

The Innercity Project is een Rotterdamse organisatie die sinds begin jaren negentig klaar staat voor de medemens. Het project is een initiatief van Sjaak en Tini Roos. Zij startten begin jaren negentig met het opzoeken van verslaafden in de stad. Eerst vanuit een pand in de Millinxbuurt, later vanuit Missionair Centrum De Brug aan de Mathenesserlaan en sinds 1 september 2011 in ‘De Bron’ aan de Vondelweg 254.

Deze interkerkelijke organisatie bestaat inmiddels uit ongeveer 30 vrijwilligers. Wekelijks staan zij op woensdagen en donderdagavond klaar om 30 tot 40 bijzondere mensen te ontvangen. Sommigen zijn op zoek naar een maaltijd, een kledingstuk, een spelletje of een praatje. Voor anderen zijn we een van de weinige plekken waar ze nog welkom zijn, omdat ze minder makkelijk zijn in de omgang of omdat er bij ons niet om hun (psychiatrische) eigenaardigheden gelachen wordt.

Er heerst doorgaans een rustige en gezellige sfeer.

De laatste jaren is het aandeel Europese migranten ook bij ons toegenomen. Veel mensen hoopten in Nederland geld te verdienen, maar belandden uiteindelijk ergens aan de rand van de stad om illegaal in tuinhuisjes of een tent te overwinteren zonder vast inkomen. We merken dat er nog onverminderd wordt geworsteld om van drank en drugs af te blijven.

Wij staan klaar om een luisterend oor, een kop koffie, een beschutte huiskamer of een maaltijd in De Bron te bieden.

Company & Compassion zijn onze sleutelwoorden. Een aantal gasten komt bij ons de eenzaamheid ontvluchten en vindt een plek waar oprechte interesse is; waar hun naam gekend wordt. Wij leven graag mee met onze medemensen in de stad. Want van aandacht, meeleven, een warme kop koffie…daar wordt ieder mens meer mens van!

Bestuur The Innercity Project

Voorzitter: Henk Pontier
Secretaris: Paul Beekhof
Penningmeester: Harm Jansen
Algemeen bestuurslid: Ton van der Steen

Stuurgroep The Innercity Project

Henk van Deijk
Arie van Dijk
Gerty van Erkel
Betty Geneugelijk
Barbera Keijzer
Antoinette Mak
Elly Verloop

Jaarverslagen

 

Kijk hier voor de jaarrekeningen:

Kijk hier voor onze sociale jaarverslagen: