The Innercity Project

 

Onze samenleving is niet perfect. Er zijn mensen, ook in Rotterdam, die onder moeilijke omstandigheden moeten leven. En daar willen de mensen van The Innercity Project hun ogen niet voor sluiten. The Innercity Project is een christelijke, interkerkelijke stichting. De mensen, uit allerlei kerken, werken vanuit de christelijke overtuiging dat we voor elkaar moeten zorgen, en liefde en aandacht geven. Want elk mens is een medemens. Ruim dertig vrijwilligers geven enkele uren van hun tijd aan The Innercity Project.

Het werken voor Innercity kan zwaar zijn, je moet soms stevig in je schoenen staan. Maar het kan ook veel voldoening geven doordat je daadwerkelijk iets kan betekenen voor je medemensen in de stad.

Omschrijving:

The Innercity Project heeft elke week twee inloopavonden in Locatie de Bron, Vondelweg 254. Woensdagavond van 19.00-21.00 is er een gespreksavond. Op deze avond is er een warme maaltijd en wordt een bijbelstudie gegeven. Ook is er ruimte voor persoonlijke gesprekken en het praten over zingeving. Donderdagavond van 20.00-22.00 uur is er inloopavond. Gasten zijn dan van harte welkom voor een kopje koffie, een broodje, een spelletje of een gesprek.

Ongeveer 3 á 4 keer per jaar organiseren wij een speciale avond. Op deze avond wordt het haar van onze gasten gratis geknipt. Deze avonden zijn populair, en de knipbeurten worden enorm gewaardeerd. Weer even helemaal verzorgd en mens zijn, een knipbeurt beurt de hele mens weer even op.

Kun je haren knippen en heb jij hart voor je medemens? Heb je de wens vanuit christelijke bewogenheid en maatschappelijke betrokkenheid klaar te staan voor anderen? Dan ligt hier je kans!

Functie-eisen:

Wij vragen:

  • Je bent christen en kan vanuit christelijk perspectief invulling geven aan contacten met anderen.
  • je bent 3 á 4 keer per jaar een avond beschikbaar
  • je bent zelfstandig, geduldig en vriendelijk en weet balans te vinden tussen afstand en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen
  • je vindt het leuk om contact te hebben met mensen
  • je onderschrijft de doelstelling van The Innercity Project
  • je hebt respect voor andere normen en waarden

Wij bieden:

  • waardering, gezelligheid en begeleiding
  • een leuke en gezellige werksfeer
  • een zorgvuldig afgebakende activiteit

Reageren:

Wil je vrijwilliger Kapster/ Kapper worden?
Neem dan contact op met de Stuurgroep van TIP, tip@innercityproject.nl