Skip to main content
jezustroost

Zomaar een woensdagavond in… Oktober

Afgelopen woensdag was het gezellig druk in De Bron. Dik 30 gasten aanwezig en met het team er bij waren we met ca. 40 man. Lia had soep gekookt en Janette zuurkoolstampot met spekjes, worst en gehaktballen met een toetje na. Er werd gesmuld!
De 2e helft van de avond hebben we stil gestaan bij Jesaja 51. De roep van Juda in ballingschap om de sterke arm van God. Ze zijn hem vergeten en kijken nu terug naar

vooral de daden van God in het verleden, die ze uit de overlevering nog meegekregen hebben. God kennen ze niet meer. Dan spreekt God (en dan in de tegenwoordige tijd de troostende woorden): “Ik, Ik ben het die jullie troost”. Daarna vertelt Hij wie Hij is en wie hun vijanden dan wel zijn: “ze zijn als gras”. De boodschap: ook als jij God vergeet, Hem niet kent en in het verleden of in je omstandigheden blijft hangen , is Hij er om je te troosten. Hij is er zelf bij en geeft je kracht om je omstandigheden te handlen of je er bovenuit te tillen. Ook al zie je dat soms achteraf pas.
We sloten af met: Nu laat u mij in vrede gaan van Sela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *